Cyberpunk 2077 -pelaajia kiellettiin harrastamasta seksiä Keanu Reevesin kanssa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

CD Projekt Redin odotettu Cyberpunk 2077 -peli julkaistiin joulukuussa lukuisten kohujen siivittämänä. Suoritusongelmista Playstation 4 ja Xbox One -konsoleilla kärsinyt Cyberpunk 2077 on jälleen otsikoissa, tällä kertaa pelaajien löydettyä keinon harrastaa pelissä seksiä Keanu Reevesin kanssa.

Monien muiden nimikkeiden tavoin myös Cyberpunk 2077 -peliä alettiin nopeasti muokkaamaan erilaisten modien avulla. Pelissä on mahdollista harrastaa seksiä joytoy-seksityöläisten kanssa, ja pian Nexus Mods -palveluun ilmestyi modeja joiden ansiosta seksiä pääsi harrastaan myös esimerkiksi Keanu Reevesin pelissä esittämän Johnny Silverhandin kanssa.

Seksin harrastamisen Keanu Reevesin hahmon kanssa mahdollistanut modi on kuitenkin PC Gamer -lehden mukaan sittemmin poistettu Nexus Modsista. CD Projekt Redin mukaan pelaajien luomaa sisältöä ei sallita pelissä siinä tapauksessa, mikäli se voi olla haitallista todellisia ihmisiä kohtaan. Koska Johnny Silverhandin olemus perustuu Keanu Reevesiin, pidettiin hahmon kanssa seksin harrastamisen mahdollistavaa modia potentiaalisesti sellaisena.