Kansainväliselle avaruusasemalle ensimmäinen yksityislento – matkustajat paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Axiom Space -yritys tulee suorittamaan ensi vuonna ensimmäisen yksityislennon Kansainväliselle avaruusasemalle. Nyt tammikuussa 2022 suoritettavaksi suunnitellun lennon miehistö on paljastettu.

Avaruuslennon komentajana tulee tlimimaan entinen NASAn astronautti Michael Lopez-Alegria. Lennon muilla miehistön jäsenillä ei ole aikaisempaa kokemusta astronauttina toimimisesta. He ovat kanadalainen sijoittaja Mark Pathy, kiinteistö- ja teknologia-alan yrittäjä Larry Connor sekä liikemies ja entinen Israelin armeijan hävittäjälentäjä Eytan Stibbe.

SpaceX-yhtiön Crew Dragon -aluksella suoritettava lento tulee kestämään kaksi vuorokautta. Miehistö viettää Kansainvälisellä avaruusasemalla kahdeksan vuorokautta osallistuen tutkimus- ja hyväntekeväisyysprojekteihin kansainvälisen astronauttiryhmän kanssa. The Verge -sivuston mukaan AX-1 -avaruusmatkan matkustajat maksavat kokemuksesta kukin noin 55 miljoonaa dollaria.