Amsterdam aikoo siirtää Punaisten lyhtyjen alueen pois keskustasta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollannin Amsterdamissa viime vuosina kyllästytty seksin ja päihteiden perässä kaupunkiin matkustaviin turisteihin. Samaan aikaan turistit ovat kaupungille tärkeä tulonlähde, ja nyt Amsterdamissa onkin tehty uudenlaisia suunnitelmia sen keskustan rauhoittamiseksi.

Amsterdamissa harkitaan uuden Punaisten lyhtyjen alueen avaamista kaupungin keskustan ulkopuolelle. Dutch News -lehden mukaan kaupunginvaltuutettu Dennis Boutkan kuvaili ideaa pyrkimykseksi uudistaa kertaheitolla kaupungin turistitaloutta. Nykyisellä Punaisten lyhtyjen alueella, De Wallenissa on jo tehty rajoituksia, kuten ryhmäturistikierrosten kieltäminen alueelle.

Amsterdamin pormestari, Femke Halsema on laittanut eteenpäin kolme ehdotusta seksi- ja päihdeturismin rajoittamiseksi vuonna 2022. Niihin lukeutuu myös coffee shop -kannabiskahviloissa vierailun rajoittaminen ulkomaalaisilta turisteilta. Halseman mukaan Amsterdam haluaa jatkossa houkutella turisteja kaupungin rikkauden, kauneuden ja kulttuurin keinoin.