Kierrätysvaatteiden taskusta löytyi jättisumma rahaa – palautettiin omistajalle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Keräyspisteisiin jätettyjen vaatteiden taskuista löytyy toisinaan niihin unohtuneita esineitä. Taannoin Taiwanissa kierrätykseen toimitettujen vaatteiden joukosta löytyi jotain tavanomaisia löytötavaroita arvokkaampaa.

Taiwanin Tachung Nantungin alueen ympäristöviraston työntekijä Huang Chi-lung oli käymässä läpi keräyspisteeseen jätettyjä vaatteita tehdessään yllättävän löydön. Erään vaatekappaleen taskusta paljastui punaisia kirjekuoria, jotka sisälsivät rahaa yhteensä 8 430 euron edestä. Työntekijä otti välittömästi yhteyttä työnjohtajaan.

Rahaa sisältänyt vaatekappale toimitettiin poliisilaitokselle, jossa sen alkuperäinen omistaja onnistuttiin paikantamaan kuittien ja muiden asiakirjojen avulla. Rahojen alkuperäiseksi omistajaksi paljastui 72-vuotias nainen, joka kertoi aviomiehensä vain keränneen vaatteita kierrätykseen tarkistamatta niiden taskuja. UPI-uutissivuston mukaan osa rahoista oli säästöjä eläkepäivien varalle ja osa puolestaan tarkoitettu naisen tyttären häälahjaksi.