Mikkelissä toimi suuri kannabiskasvattamo – poliisin epäiltynä noin 20 henkilöä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos on tutkinut syksyn ja kuluneen talven aikana laajahkoa kannabiksen kasvattamisorganisaatiota Mikkelissä. Asiaan liittyen on tehty kiinniottoja Mikkelin lisäksi myös Helsingissä ja Mäntyharjulla.

Poliisi teki marraskuussa ennakkotiedon perusteella kotietsinnän Mikkelissä sijainneeseen kiinteistöön, josta löytyi ammattimainen ja useammassa tilassa toiminut kannabiskasvattamo. Poliisi epäilee, että kiinteistöllä on ollut enimmillään satoja kasveja kasvamassa.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kasvattamolta on toimitettu useita kiloja valmista ja myyntikuntoista kannabista. Huumeita on toimitettu mikkeliläisten tukkuostajien kautta edelleen käyttäjille. Huumeita on levitetty Mikkelin lisäksi myös useampaan muuhun kaupunkiin. Poliisi saanee esitutkinnan valmiiksi kevään aikana, jonka jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

– Esitutkintaan liittyen poliisi epäilee noin kahtakymmentä ihmistä erilaisista huumausainerikoksista. Lisäksi rikosasian tutkinnassa on tullut ilmi muita rikoksia, kuten pahoinpitelyitä. Asiaan liittyen kuulustelut on pääosin saatu tehtyä ja tutkinta on edennyt loppuvaiheeseensa. Tämän rikosasian vuoksi ei enää ole henkilöitä vangittuna, mutta osa on edelleen matkustuskiellossa, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.