Jeff Bezos jättää Amazonin toimitusjohtajan tehtävät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuva miljardööri Jeff Bezos on toiminut Amazon-yhtiön toimitusjohtajana perustettuaan sen vuonna 1994. Nyt hän on kuitenkin astumassa syrjään virastaan.

Amazon ilmoitti tiistaina Jeff Bezosin vetäytyvän roolistaan yhtiön toimitusjohtajana myöhemmin tänä vuonna. Hänen tilalleen virkaan astuu Andy Jassy, Amazon Web Services -alustan toimitusjohtaja. Bezos tulee BBC:n mukaan jatkossa toimimaan Amazonin hallituksen puheenjohtajana.

Jeff Bezosin vetäytyminen toimitusjohtajan tehtävistä tuli monille yllätyksenä. Yhtiön työntekijäille lähetetyssä kirjeessä Bezos kertoo työn olleen vaatineen runsaasti aikaa ja vastuuta, eikä hän ole sen vuoksi ehtinyt keskittyä juuri mihinkään muuhun. Bezosin nettovarallisuus on noin 196,2 miljardia dollaria, ja Amazonin kasvu on koronapandemian aikana vain kiihtynyt entisestään.