Sara Melleri Kikka-elokuvan päärooliin – tältä näyttää Kikkana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvayhtiö Komeetan paljastettiin viime vuonna työstävän elokuvaa rohkealla tyylillään aikoinaan kohahduttaneesta suomalaisesta poptähdestä, Kikasta. Nyt Jussi-palkitun Anna Paavilaisen ohjaaman Kikka!-elokuvan pääroolin esittäjä on paljastettu.

Kikkaa, eli Kirsi Hannele Siréniä näyttelee elokuvassa Sara Melleri, joka tunnetaan muun muassa Syke ja Koukussa -sarjoista sekä elokuvasta Sisko tahtoisin jäädä. Tiedotteessa Melleri kertoo roolin saamisen tuntuvan unelmien täyttymykseltä, sillä näyttelijä fanitti poptähteä jo pienenä.

– Muistan elävästi nähneeni Kikan Mä haluun viihdyttää -musavideon 4-5 -vuotiaana ja muistan miten hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen. Kikka on ollut näyttävä diskokuningatar, lasten laulattaja, tanssilavojen suosikki, räjähtelevä, herkkä kompleksinen ja ihana – mikään ei ole näyttelijänä kiinnostavampaa kuin sukeltaa tällaisen taiteilijan elämään ja saada tuoda meidän versiomme Kikasta valkokankaalle, Melleri kuvailee.

Vuonna 2005 edesmennyt Kikka lukeutuu Suomen kaikkien aikojen eniten myyneisiin naisartisteihin, vaikka tähteä ja hänen vaikutustaan suomalaiseen popkenttään on alettu toden teolla arvostamaan vasta lähivuosina. Kikka!-elokuvan kuvaukset alkavat helmikuussa. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa alkuvuodesta 2022.