Vahvista itsetuntoasi – tässä neljä hyödyllistä harjoitusta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media luo ihmisille uudenlaisia paineita suorittaa elämäänsä. Muiden ihmisten ura, talous, perhe- ja rakkauselämä voivat aina näyttää paremmilta kuin oma, vaikka totuus on kuitenkin usein se, että sosiaalisessa mediassa jaetaan vain onnistumiset ja kauneimmat kuvat.

Omaa sosiaalisen median käyttöaikaa kannattaa vähentää mikäli huomaa, että se vaikuttaa omaan mieleen negatiivisesti. Myös sellaisia tilejä, joiden julkaisema sisältö aiheuttaa turhaa vertailua, ei kannata seurata. Sovellusten käyttöajan rajoittamisen lisäksi kannattaa pureutua oman itsetunnon vahvistamiseen, johon Women’s Health -sivusto on tarjonnut hyviä työkaluja.

1. Myönteiset affirmaatiotVahvista positiivisia ajatuksia itsestäsi voimalauseiden avulla. Affirmaatioissa keskity siihen, että annat itsellesi luvan näyttää epätäydelliseltä ja rakastaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet.

2. Keskity ominaisuuksiinPeiliin katsoessasi älä arvostele kasvojesi tai vartalosi ulkonäköä vaan mieti niiden ominaisuuksia. Esimerkiksi lyhyiden silmäripsien arvostelemisen sijaan ajattele, että sinulla on kaksi silmää, jotka auttavat sinua näkemään.

3. Harjoita tietoista läsnäoloaTiedosta negatiiviset ajatukset kun niitä ilmestyy mieleesi ja anna niiden myös mennä menojaan. Ajattele, että tunteita herättävät ajatukset ovat kuin pilviä, jotka ilmestyvät taivaalle ja lähtevät sen jälkeen pois.

4. Ole kiitollinenOle kiitollinen toimivasta kehostasi ja siitä miten sen eri ominaisuudet ovat palvelleet sinua kaikki nämä vuodet.