Sairaanhoitaja epäiltynä Salon sairaalan murhasta – kiistää syyllisyytensä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi ryhtyi taannoin tutkimaan vuonna 2017 sairaalahoidossa olleen naisen kuolemaa. Poliisi käynnisti esitutkinnan, jonka mukaan 18-vuotiaan naispotilaan todettiin menehtyneen propofoli-lääkeaineen aiheuttamiin seurauksiin. Hän menehtyi Salon sairaalassa vappuna 2017. Propofoli ei kuulunut naiselle sairaalassa määrättyihin lääkkeisiin.

Henkirikoksen esitutkinta on saatu päätökseen. Asiaa on tutkittu rikosnimikkeellä murha. Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä, tapahtuma-aikana työvuorossa ollutta sairaanhoitajaa, joka on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Sairaanhoitaja on esitutkinnan ajan ollut vangittuna, ja joulukuusta alkaen hän on ollut tehostetussa matkustuskiellossa. Teon motiivi ei ole selvinnyt esitutkinnan aikana. Esitutkinta alkoi oikeuslääkärin lausunnon perusteella vuonna 2018, ja viime kesäkuusta alkaen sitä on tehty tiiviimmin muun muassa kuulusteluin ja poliisin käytössä olevia pakkokeinoja hyödyntäen.