12-vuotiaan vatsaasta poistettiin 54 magneettia – uskomaton syy niiden nielemiseen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

12-vuotias poika on joutunut leikkaukseen, jossa hänen vatsastaan poistettiin yhteensä 54 lelumagneettia. Poika oli suorittanut kotonaan kokeen, jossa hän yritti selvittää tarttuisivatko metalliset esineet hänen mahaansa.

Iso-Britannian Pretswichissä asuva Rhiley Morrison oli niellyt magneettikuulat kahdessa erässä. Sen lisäksi että poika yritti tehdä mahastaan magneettisen, hän halusi nähdä miltä ne näyttäisivät ulos tultuaan. Magneetit eivät kuitenkaan poistuneet ulosteiden mukana neljän vuorokauden aikana, ja huolestunut Rhiley kertoi teostaan äidilleen.

Sairaalan röntgenkuvaus vahvisti kymmenien magneettien päätyneen Rhileyn suolistoon. Lääkärit pelkäsivät niiden aiheuttavan pysyviä vaurioita pojan elimistöön, ja niinpä hänelle suoritettiin yhteensä kuusi tuntia kestänyt leikkaus. Lopulta magneettikuulat onnistuttiin poistamaan.

Rhileyn äiti, Paige Morrison, kertoo olleensa kuin ällikällä lyöty kuullessaan kuinka monta magneettia tieteestä ja tieteellisistä kokeista kiinnostunut poika oli nielaissut. Hän haluaa Daily Mail -lehden mukaan varoittaa muita vanhempia magneettisissa leluissa mahdollisesti piilevästä vaarasta.