United Airlines ostaa 200 lentävää taksia – tavoitteena kyydittää asiakkaita jo lähivuosina

Autot Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö United Airlines suunnittelee ostavansa 200 lentävää taksia, joita käytettäisiin asiakkaiden kyydittämiseen. Kauppojen myötä United Airlines olisi yksi ensimmäisistä suurista yhtiöistä, joka ottaa ilmassa kulkevat taksit käyttöönsä.

Startup-yhtiö Archer kehittelee yhdessä lentoyhtiön kanssa lentolaitetta, joka kykenisi nousemaan ilmaan ja lakskeutumaan helikopterin tavoin. Tarkoituksena olisi, että asiakkaat voisivat päästä lentävillä takseilla Chicagon keskustasta lentoasemalle ja takaisin. Archerin tavoitteena on tuoda käyttövalmis ilmataksi markkinoille vuoteen 2024 mennessä.

Archerin lentolaite saavuttaisi maksimissaan 240 kilometrin tuntivauhdin ja kykenisi lentämään yhdellä latauksella noin 95 kilometrin edestä. Yhtiön mukaan laitteet lennättäisivät asiakkaita lentoasemalle puolella nykyisistä päästöistä. Ennen käyttöönottoa ilmataksi tulee tarvitsemaan Yhdysvaltojen ilmailuhallinnon hyväksynnän, uutisoi BBC.