Helsingin poliisi julkaisi karut kuvat aamuliikenteen igluautoista – ei näin, autoilijat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi muistuttaa, että ajoneuvo pitää puhdistaa lumesta ennen liikenteeseen lähtöä. Poliisi on viime päivinä kohdannut useita autoilijoita, jotka ovat ajaneet liikenteessä näkemättä kunnolla ulos autostaan.

–Tällaisissa niin sanotuissa igluautoissa ei todellakaan kannata lähteä ajamaan, sillä jäiset tai lumiset lasit ovat huomattava turvallisuusriski liikenteessä. Koskaan ei saa olla esimerkiksi niin kiire, etteikö tällaisista asioista ehtisi huolehtimaan, painottaa ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Autoilija voi saada liikenneturvallisuuden vaarantamisesta joko liikennevirhemaksun, päiväsakkoa tai kuljettaja voi syyllistyä vakavaan piittaamattomuuteen ja menettää ajokorttinsa määräajaksi. Poliisi voi myös kirjata rikosilmoituksen. Ajoneuvon lasien ja peilien puhdistamisen lisäksi lumi tulee poistaa auton katolta, ettei lumimassa rysähdä auton tuulilasille jarrutettaessa.

–Ajoneuvossa on syytä olla talvikelillä mukana tuulilasin jäänpoistoväline eli kaavin tai harja. Auton sisätilalämmitin on hyvä väline lasien kirkkaana pitämiseksi tai peite, jolla voi suojata auton laseja lumelta ja jäältä, Pasterstein neuvoo.

Poliisi
Poliisi
Poliisi