Alppihiihtäjä kaatui 117 km/h vauhdissa – uskomaton pelastuminen videolle

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alppihiihto on nopeatempoinen laji, eikä rinteessä aina vältytä vaaratilanteiltakaan. Taannoin ranskalainen Maxence Muzaton selvisi syöksylaskun aikana tapahtuneesta onnettomuudesta lähes uskomattomalla tavalla.

Alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuihin osallistunut Maxence Muzaton nähtiin kiitämässä sunnuntaina rinnettä alas Italian Cortina d’Ampezzossa. Kesken suorituksen Muzaton osui kumpuun, minkä seurauksena hän kaatui hurjassa vauhdissa. Kuin ihmeen kaupalla alppihiihtäjä kuitenkin ponnahti pystyyn, tehden ilmassa vielä näyttävän pyörähdyksen.

Muzaton selvisi ehjin nahoin tilanteesta, josta olisi voinut olla hänelle katastrofaaliset seuraukset. Valitettavasti hän syöksylasku jäi kuitenkin onnettomuuden vuoksi hänen osaltaan kesken. Kultaa voitti lopulta itävaltalainen Vincent Kriechmayr.