Espoon poliisi: Kotibileet työllistivät viikonloppuna – yhteensä 39 kotihälytystä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronapandemia on sulkenut ravintolat, joten ihmiset ovat siirtyneet juhlimaan yksityistiloihin. Toisin sanoen ravintolaalan rajoitukset eivät juurikaan estä viruksen leviämistä, koska ihmiset kokoontuvat yhteen joka tapauksessa. Juhlista on raportoitu runsaasti viime viikkojen ajan myös julkisuuteen.

Ihmiset ovat juhlineet ykstyisasunnoissa, sauna- ja juhlatiloissa sekä vuokramökeillä. Pelkästään Länsi-Uudenmaan alueella suoritettiin viime viikonloppuna yhteensä 39 kotihälytystehtävää, jotka liittyivät äänekkääseen juhlimiseen. Näistä suurin osa oli Espoossa.

– Useissa tapauksissa kyseessä olivat nuoret aikuiset, mutta häiriöksi naapureille oli myös vanhempi väki. Poliisi muistuttaa, että epidemiatilanteen hillitsemiseksi tulisi myös kodeissa malttaa juhlia maltilla.