Menossa laskettelulomalle? Muista nämä viisi koronasääntöä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat panneet sukset jalkaan tänä talvena ja suunnanneet laskettelurinteisiin ja hiihtoladuille. Hiihtolomalla odotetaan yleisöryntäystä koko maan hiihtokeskuksiin. Laskettelulomat ovat sallittuja, mikäli muistaa viisi perussääntöä koronavirusaikakaudella.

1. Vain terveenä rinteeseen

2. Muista turvavälit ja jonota sujuvasti

3. Käytä maskia, pese kädet ja yski hihaan

4. Muista turvallinen käytös myös hississä

5. Nauti ulkoilmasta!

– Kuten terveysviranomaiset ovat todenneet, ulkona on todella pieni riski saada koronatartunta. Laskettelurinteet, hiihtoladut, pulkkamäet ja metsät ovat turvallisia paikkoja nauttia lomasta. Kun jokainen laskettelija ja lautailija huolehtii osaltaan sääntöjen noudattamisesta ja huomioi muut rinteissä liikkujat, kaikki pääsevät nauttimaan lumen ja alamäen riemuista, SHKY:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors toteaa