Naiset naamioituivat mummoiksi saadakseen koronarokotteen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kaksi kolme- ja nelikymppistä naista on yrittänyt saada itselleen koronarokotteet juonella, joka on kuin suoraan komediaelokuvista. Floridalaiset naiset olivat yrittäneet esittää olevansa vanhuksia ja tällä tavoin kelvollisia saamaan rokotteen ensimmäisten joukossa.

44-vuotias Olga Monroy-Ramirez ja 34-vuotias Martha Vivian Monroy olivat onnistuneet saamaan ensimmäisen erän koronarokotteistaan. Toisella kerralla rokotteiden antajat kuitenkin alkoivat epäillä heidän koomiseksi kuvailtua ulkonäköään. Viranomaiset totesivat etteivät naisten ensimmäisellä kerralla antamat iät täsmänneet heidän henkilötodistusten kanssa, ja toisen rokoteannoksen saanti evättiin.

Floridan Orange Countyn terveysministeriön johtaja Raun Pino kertoo naisten pukeutuneen mummoiksi saadakseen koronarokotteet varhaisessa vaiheessa. Hän toteaa rokotteen olevan nyt haluttua tavaraa, ja kehottaa viranomaisia olemaan tarkkana sitä jakaessaan. Naiset selvisivät ABC-uutissivuston mukaan teostaan toistaiseksi varoituksella.