Hämeen poliisin arkea: Neljä rattijuoppoa – vain yksi oli nauttinut alkoholia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhä useampi poliisin narauttama rattijuoppo on nauttinut huumausiaineita. Pelkästään alkoholia nauttineet rattijuopot liikkuvat eniten viikonloppuisin, kun taas huumausaineita nauttineet ovat liikenteessä pitkin viikkoa ja kaikkina kellonaikoina. Tämä on huolestuttava ja kasvava ilmiö.

Hämeen poliisi kertoo kohdanneensa tavallisena tiistaina yhteensä neljä rattijuoppoa. Heistä kolme oli nauttinut muuta kuin alkoholia. Yksi kuusikymppinen mies oli nauttinut alkoholia hieman yli sallitun määrän.

Muut olivat nelikymppisiä tai parikymppisiä miehiä, joille tehty huumepikatesti näytti positiivista. Liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Rätyn mukaan niin sanottujen perinteisten rattijuoppojen ja huumeissa ajaneiden kuljettajien väliltä tilastoista löytyy selkeitä eroja. Rattijuopot suistuvat tyypillisesti tieltä yksin yöaikaan eikä onnettomuudessa ole muita osallisia, paitsi ehkä matkustajia omassa ajoneuvossa. Huumekuskit aiheuttavat enemmän yhteenajoja. Tähän vaikuttaa se, että huumekuljettajat liikkuvat teillä rattijuoppoja useammin myös päivisin.