Luvaton ase laukesi Kuopion ravintolassa – mies ampui vahingossa itseään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuopion keskustassa sijaitsevassa ravintolassa laukesi käsiase perjantain ja lauantain välisenä yönä 20. helmikuuta. Poliisi sai ilmoituksen laukauksesta. Tapahtumapaikalla ilmeni, että yhdellä ravintolan asiakkaalla oli ollut hallussaan luvaton käsiase.

Poliisin tiedotteen mukaan asiakkaalle oli tullut suusanallinen riita hänen seurueessaan olleen toisen henkilön kanssa. Mies oli ottamassa hallussaan ollutta käsiasetta esille kun ase oli vahingossa lauennut. Laukaus oli osunut miestä itseään.

– Myöhemmin poliisiasemalla selvisi, että mies oli loukkaantunut vahingonlaukauksesta. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon viime yön aikana. Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena. Laiton ampuma-ase on takavarikoitu. Poliisin tiedon mukaan muilla ravintolassa olleille ei ole aiheutunut vaaraa tilanteesta.