Auto-onnettomuuden raju seuraus – seitsemän ihmistä altistui fentanyylille

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lääkkeenä ja huumeena käytetty fentanyyli kylvää tuhoa etenkin Yhdysvalloissa sen suuren yliannostusriskin vuoksi. Taannoin joukko ihmisiä altistui vaaralliselle aineelle vahingossa Kalifornian San Franciscossa.

Golden Gate -sillalla todistettiin auto-onnettomuutta päihtyneen autoilijan törmättyä keskikaiteeseen. Hälytykseen vastasivat palokunnan edustaja, poliisit ja ensihoitajat. Pian tämän jälkeen eräs poliiseista alkoi San Francisco Chronicle -lehden mukaan kärsimään pian fentanyylimyrkytyksen oireista.

Onnettomuusautosta oli löydetty valkoista, jauhomaista ainetta. Yhteensä viisi poliisia, hinausauton kuljettaja ja onnettomuusauton kuljettaja toimitettiin sairaalaan fentanyylimyrkytyksen vuoksi, ja heitä lääkittiin opiaattien vasta-aineena käytettävällä naloksonilla. Vahvana kipulääkkeenä lääketieteessä käytettävä hengenvaarallinen fentanyyli on monikertaisesti heroiinia vahvempaa sekä erittäin helposti ja nopeasti vaikuttavaa.