Whatsappiin toivottu ominaisuus – video- ja äänipuheluita suoraan tietokoneelta

Digi · Tim Isokivi

Alun perin lähinnä älypuhelimille tarkoitettu Whatsapp-pikaviestisovellus on saamassa odotetun uudistuksen. Ääni- ja videopuheluiden soittaminen sekä vastaanottaminen on jatkossa mahdollista myös sen tietokoneversiossa.

Puhelut ovat olleet aikaisemmin mahdollisia vain Whatsappin iOS ja Android -älylaitteiden versioissa. Tuoreen uudistuksen myötä video- ja äänipuheluominaisuuksia päästään myös käyttämään tietokoneella. Puheluiden luvataan pysyvän päästä päähän salattuja, eli Whatsappin tai sen omistavan Facebookin ei pitäisi päästä urkkimaan niitä.

Toistaiseksi Whatsappin tietokosovelluksella päästään kuitenkin soittamaan vain kahden käyttäjät välisiä puheluita. Whatsapp-ryhmäpuhelut siis onnistuvat edelleen vain älypuhelimilla. Yhtiö on kuitenkin luvannut myös tähän tulevan muutos tulevaisuudessa.