Helsinki aloittaa kauppojen koronatarkastukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut aloittaa koronavirukseen liittyvät tarkastukset ensi viikolla. Tarkastukset aloitetaan esimerkiksi elintarvikemyymälöissä, kauppakeskuksissa ja liikuntatiloissa. Jatkossa tarkastuksia tehdään myös muihin avoinna oleviin asiakas- ja kokoontumistiloihin.

Kaikissa asiakastiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä. Tilassa on oltava esillä myös riittävät hygieniaohjeistukset. Lisäksi mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden.

Tiloissa tulee myös tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta. Elintarvike- ja ympäristötarkastajat tarkastavat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia normaalin valvonnan yhteydessä. Aluehallintovirasto vastaa edelleen ravintoloiden tartuntatautilain mukaisesta valvonnasta.