Sähköurakalle huikea käänne – löysivät kadonneen keskiaikaisen tunnelin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko sähköasentajia on tehnyt yllättävän ja mielikuvitusta kutkuttavan löydön. Heidän rutiinikeikkansa sai yllättävän käänteen, kun työmaan alapuolelta paljastui piilossa ollut ja vuosisatojen ajaksi unohdettu maanalaisten käytävien verkosto.

Western Power Distribution -sähköyhtiön työntekijät olivat siirtämässä sähköpaalua Tirnternissä, kun kaivinkone paljasti jotain odottamatonta. Maan alta löytyi työntekijöiden alkuun luonnon muovaamaksi luolaksi luulema tunneli. Facebookissa jaetuiksi kuviksi ikuistettu löydös tuli kaikille suurena yllätyksenä, sillä alueen maaperässä ei pitänyt olla mitään merkillepantavaa tai poikkeavaa.

Löydöksen myötä sähköyhtiö lopetti työnsä alueella, jotta arkeologit pääsivät tutkimaan 120 sentin korkista rakennelmaa. Keskiaikaisen luostarin raunioiden lähettyvillä sijaitsevia tunneleita ei ole merkitty mihinkään karttaan ainakaan 1700-luvulta lähtien, eikä paikallisilla asukkailla ollut niistä minkäänlaista tietoa. Tunneli saattaa asiantuntijoiden mukaan olla luostarin tavoin rakennettu jo 1100-luvulla.