Ulkoilujärjestöt jyrähtävät Marinin hallitukselle: ”Koronarajoitusten pitäisi pohjautua tietoon eikä uskomuksiin”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ulkoilujörjestöjen tekemän kyselyn mukaan vain 0,2 prosenttia ulkoilmatapahtumiin osallistuneista on saanut koronavirustartunnan. Alle prosentti vastaajista oli saanut tiedon altistumisesta ulkoilutapahtumaan osallistumisen tai ulkoilun jälkeen. Sen sijaan 98 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti, etteivät ole tietääkseen altistuneet koronavirukselle ulkoillessaan tai osallistuessaan ulkoilutapahtumaan.

– Ulkoilu ja vastuullisesti järjestettyihin ulkoilutapahtumiin osallistuminen eivät näytä levittävän koronavirusta. Tämä selviää suomalaisten ulkoilujärjestöjen tekemästä kyselystä, Suomen Latu, Suomen Vapaa-ajankalastajat, Sukeltajaliitto sekä Suomen Melonta- ja Soutuliitto tähdentävät.

Hallitus valmistelee parhaillaan, varmuuden vuoksi, Suomeen ulkonaliikkumiskieltoa, joka toteutuessaan voisi tarkoittaa yksittäisillä paikkakunnilla liikkumisrajoituksia. Ulkoilu on tarjonnut koronapandemian aikana suomalaisille turvallisen tavan viettää vapaa-aikaa ja lisätä kokonaishyvinvointiaan.

– Kyselyn tulos osoittaa, että sisä- ja ulkotapahtumien osallistujarajoituksien yhteismitallisuudelle ei ole perusteita, toiminnanjohtaja Olli Saari Suomen Vapaa-ajankalastajista sanoo.