Junan lähtö viivästyi – kissa ei suostunut poistumaan sen katolta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa junien viivästys johtuu usein sääolosuhteista, mutta joskus taustalla voi olla yllättävämpiäkin syitä. Taannoin Iso-Britannian Lontoossa junan lähtöä viivästytti sen katolla oleskellut itsepäinen kissa.

Harmaa juovikasturkkinen kissa havaittiin Avanti West Coastin junan katolla vähän ennen kuin sen oli määrä aloittaa matkansa kohti Manchesteria. Kissa ei suostunut poistumaan junan katolta, joten matkustajat siirrettiin toiseen junaan ja he pääsivät jatkamaan matkaa vain pienellä viivästyksellä. Vaarallisen lähellä 25 000 voltin sähkölinjoja oleskelleen kissan alas saamisessa kesti sen sijaan noin kaksi ja puoli tuntia.

Tilanteesta ehjin nahoin selvinnyt kissa katosi myöhemmin jatkamaan seikkailujaan yön pimeyteen. Tiedossa ei The Guardian -lehden mukaan ole, kuinka se oli alun perin onnistunut kiipeämään junan huipulle. Network Rail -yhtiön Joe Hendryn mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta hänen uransa aikana, kun viivästystä aiheutti junasurffausta harrastanut kissa.