Sulkutila alkoi – tässä vinkit koko perheen ajanviettoon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yli vuoden maailmalla jyllännyt koronaviruspandemia on saanut perheet viettämään aikaansa saman katon alla ennätyksellisen paljon. Suomessa suunnitellaan ulkonaliikkumiskieltoa sulkutilan lisäksi. Kannattaa napata tästä vinkit talteen, kuinka perheen kanssa voi silti viettää hauskoja hetkiä oman kodin ympäristössä.

Tee retki omalle takapihalle. Kaiva grilli esiin ja paista siinä makkaroita sekä tikkupullaa. Jos mahdollista, tee nuotio, niin elämys on entistäkin hauskempi lasten mielessä. Ruoan ympärille voi muutenkin rakentaa erilaista tekemistä, kuten järjestää kotiin kokonaisen Italian teemaviikon.

Kun ulkona on pakkasta voi piknikiä viettää myös kotosalla seinien suojassa. Valitkaa huone, jonne levitätte piknikmaton ja eväät. Kokeilkaa myös kerran luopua kaikesta ruutuajasta edes yhdeksi päiväksi ja keskustella, lukea tai tehdä jotain luovaa perheenä.

Kun ruudut ovat jälleen käytössä, voi perhe suunnata virtuaaliselle matkalle esimerkiksi älytelevision avulla. Youtubessa on runsaasti junamatkoja sekä erilaisia ihmisen näkökulmasta kuvattuja seikkailuvideoita maalta, mereltä ja ilmasta. Yksi lasten suuri suosikki on koti-spa, jossa tehdään erilaisia hoitoja luonnollisista raaka-aineista.

Jos kotiolot kyllästyttävät ja budjetti antaa myöten, voi poikkeusaikoja lähteä viettämään myös mökille, Airbnb:n asuntoon tai hotelliin. Ruokaa kannattaa tilata kotiovelle niin lähikaupasta kuin ravintolasta. Ota ipanat mukaan verkkokauppakauppa ostoksille ideoimaan.