iPhone upposi järven pohjaan – löytyi puoli vuotta myöhemmin toimivana

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka moni kiroilee esimerkiksi älypuhelinten helposti rikki menevää näyttöä, voivat laitteet osoittautua hämmästyttävän kestäviksi toisenlaisilla tavoilla. Taannoin eräs kanadalaisnainen yllättyi saatuaan iPhonensa takaisin toimivana sen vietettyä lähes puoli vuotta veden alla. Jopa juuri ennen laitteen katoamista otetut kuvat olivat säilyneet sen muistissa.

Fatemeh Ghodsi oli pudottanut iPhone 11 -puhelimensa Harrison Lake -järveen ajaessaan törmäilyveneellä. Vesipuiston työntekijät olivat kertoneet puhelimen löytämisen olevan mahdotonta järven syvän veden vuoksi. Taannoin tapahtui kuitenkin jotain yllättävää, sillä Ghodsi sai tekstiviestin henkilöltä joka kertoi löytäneensä hänen puhelimen.

Clayton Helkenberg ja hänen Heather-viamonsa löysivät iPhonen sukeltaessaan Harrison Lakessa ja etsiessään ihmisten sinne hukkaamia esineitä. Hän oli putsannut ja kuivannut puhelimen ja todennut sen toimivan edelleen suurimmaksi osaksi. CBC-uutissivuston mukaan Ghodsi on kiitollinen Helkenbergeille puhelimensa löytämisestä ja erityisen vaikuttunut pariskunnan tekemästä vapaaehtoistyöstä järven pitämiseksi siistinä.