Suomeen suunnitellaan liikkumisrajoituksia – ulkoilu vain pakon edessä ja samassa kotitaloudessa asuvien kanssa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Valtioneuvoston kansila on valmistellut ulkonaliikkumiskieltoa Suomeen. Liikkumisrajoitus on suunniteltu siten, että se määrättäisiin kolmeksi viikoksi kerrallaan ja olisi voimassa vuorokauden ympäri.

Ulkonaliikkumiskielto toteutettaisiin paikallisesti pahimmilla epidemia-alueilla. STT:n mukaan kotoa saisi poistua ainoastaan välttämättömistä syistä, kuten työn ja opiskelun tai apteekissa, kaupassa ja lääkärissä käynnin vuoksi. Lisäksi liikkuminen esimerkiksi luottamustoimen tai muun pakollisen ja ennalta määrätyn tilanteen vuoksi sallitaan.

Aikaa ei saa viettää kuin samassa taloudessa asuvien kanssa. Mikäli ulkonaliikkumiskielto otettaisiin käyttöön, tulisi eduskunnan erikseen hyväksyä valmiuslaissa oleva pykälä 118. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.