Suomen poliisi saa haalarikamerat – käyttöön koko maassa keväällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi aloittaa haalarikameroiden valtakunnallisen käytön keväällä. Haalarikameratoimintaa on pilotoitu Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilla, ja käytöstä saatujen hyvien kokemusten vuoksi toiminta laajennetaan jokaiselle poliisilaitokselle.

Laitteita käytetään näkyvästi ja kuvaamisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan kuvattavalle henkilölle. Kaikkea poliisin kuvaamaa tietoa ei tallenneta poliisin henkilörekistereihin – ainoastaan poliisitehtävien kannalta asianmukaiset ja tarpeelliset tiedot.

– Laitteiden käytöllä on tarkoitus hankkia samoja tietoja, joita poliisi hankkii omin aistihavainnoin. Haalarikameroiden käytöllä parannetaan päivittäisen poliisitoiminnan tiedonhankintaa. Haalarikameroilla hankittua tietoa voidaan käyttää esimerkiksi rikosasioiden tai liikenneasioiden näyttönä ja todisteina. Haalarikameroiden käyttöönotolla parannetaan myös sekä poliisin että poliisin kohdehenkilön oikeusturvaa, toteaa poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta.