Kreikka avautumassa turisteille toukokuussa – tosin tiukoilla ehdoilla

Matkailu · Tim Isokivi

Kreikka suunnittelee päästävänsä turisteja maahan jälleen toukokuun puolivälistä alkaen. Maahan lomailevaan haluavien täytyy kuitenkin täyttää tietyt ehdot, jotta he eivät päätyisi levittämään koronavirusta.

Kireikan turismiministeri Haris Theoharisin mukaan tavoitteena on päästää turistit maahan jälleen 14 toukokuuta alkaen. Maahanpääsyyn liittyy kuitenkin uusia sääntöjä. Turistien täytyy olla joko rokotettuja, heidän elimistössään täytyy olla todistetusti korona vasta-aineita tai heidän täytyy todistaa ajankohtaisen koronatestin avulla olevansa terveitä.

The Guardian -lehden mukaan EU-komissio on ehdottanut aikaisemmin niin kutsuttua digitaalista passia, josta näkyisivät tiedot rokotuksesta tai muista matkustamisen sallivista terveystiedoista. Matkustamiseen liittyvä vihreä passi voisi olla käytössä jo kesällä. Matkailuala on Kreikassa tärkeä elinkeino, sillä jopa yksi viidestä maan kansalaisista työskentelee turismiin liittyvillä aloilla.