Tältä kuulostaa 14-kielisen kitaran soittaminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteisimmissä kitaroissa on kuusi kieltä, mutta määrä ei suinkaan ole vakio. Muusikoilla on nähty muun muassa seitsenkielisiä sähkökitaroita ja 12-kielisiä akustisia kitaroita, mutta myös erikoisempia malleja.

Tuoreella videollaan japanilainen multi-instrumentalisti Ichika Nito esittelee niin ulkomuotonsa kuin kieltensä lukumäärän suhteen roimasti perinteisestä eroavaa sähkökitaraa. Soittimessa kieliä on jopa huikeat 14 kappaletta. Otelauta on moninkertaisen kielimäärän ansiosta huomattavasti tavanomaista suurempi.

Soitin muistuttaa ulkomuotonsa ansiosta miltein enemmän luuttua kuin kitaraa. Kielten painaminen vaikuttaa paksun otelaudan ansiosta huomattavasti haastavammalta kuin normaalissa kitarassa. Tästä huolimatta taitava Ichika Nito onnistuu esittämään soittimella helposti kauniin, joskin lyhyen melodian.