Yhdysvaltalaisosavaltio ottamassa ampumateloitukset uudelleen käyttöön

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ampumisella suoritettavat teloitukset saattavat tehdä paluun Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa. Osavaltion senaatti on hyväksynyt lakiuudistuksen, jonka myötä kuolemaantuomitut voivat joutua aseistetun teloitusryhmän eteen.

Osavaltion aikaisemman lain mukaan teloittaminen täytyy suorittaa myrkkyruiskeella, ellei kuolemaantuomittu itse valitse sähkötuolilla suoritettavaa teloitusta. Myrkkyruiskeessa käytettyjen aineiden saatavuudessa on kuitenkin ollut Etelä-Carolinassa ongelmia, minkä vuoksi lakiehdotuksessa kehotettiin tekemään sähkötuolista pääsääntöinen teloitusmuoto. Ampumateloitusta esitettiin lakiuudistuksessa vaihtoehtoiseksi teloitusmuodoksi.

Lakiuudistuksen myötä kuolemaantuomittujen tulee valita joko sähkötuoliin joutuminen tai aseistetun teloitusryhmän eteen astuminen, mikäli myrkkyruisketta ei ole saatavilla. Lakiuudistus hyväksyttiin CBS-uutissivuston mukaan luvuin 32-11. Sen myötä kuolemaantuomittujen teloitukset tulevat jatkumaan Etelä-Carolinassa lähes 10 vuoden tauon jälkeen.