Raju tilanne videolle – karhu juoksi hiihtäjän perässä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viraalina levinneellä videolla todistetaan hurjaa tilannetta, jossa karhu ajaa takaa hiihtäjää. Kyseessä oli jo toinen samankaltainen välikohtaus lyhyen ajan sisällä Romanian Transylvanian vuoristossa sijaitsevassa Predeal-hiihtokeskuksessa.

Hiihdonopettaja Adrian Stoica kertoo olleensa tarkistamassa hiihto-olosuhteita oppilailleen, kun hän törmäsi odottamattomaan näkyyn. Rinteeseen oli ilmestynyt karhu, jonka ansiosta 15 laskettelijaa oli vaarassa. Stoica päätti yrittää houkutella karhun peräänsä ja paeta eläintä kunnes se kyllästyisi ja palaisi metsään.

Stoica kuvailee tilannetta ABC News -uutissivustolle kauhuntäytteiseksi mutta samalla ainutlaatuiseksi kokemukseksi. Karhujen uskotaan ilmaantuneen hiihtäjien ja laskettelijoiden keskuuteen herättyään lämpimien säiden vuoksi tavallista aikaisemmin talviuniltaan. Taustalla on todennäköisesti myös laskettelukeskusten laajentaminen alueille, joissa karhut luonnostaan elävät.