Hanna Pakarinen avautui koronaan sairastumisestaan: ”Alkoi vähän pelottaa”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Idols-kilpailun voittajana ja radiojuontajana tunnettu laulaja Hanna Pakarinen paljasti sosiaalisessa mediassa sairastaneensa koronaviruksen Suomessa ensimmäisten joukossa. Naisen oireet alkoivat vuosi sitten 14. maaliskuuta vain kaksi päivää sen jälkeen kun hallitus oli tiedottanut koronaa varten tehtävistä toimenpiteistä ja rajoituksista.

Koronaviruksen aiheuttamat oireet alkoivat näkyä ensin vilunväreinä, joiden jälkeen kuume nousi. Nainen piti koronaviruksen mahdollisuutta omalla kohdallaan epätodennäköisenä, koska virus oli Suomessa vielä niin uusi ja tuntematon. Hän päätti kuitenkin jäädä kotiin töistä heti kuumeen noustua.

Hanna Pakarinen sai sahaavan kuumeen särkylääkkeillä laskettua, mutta se nousi kuitenkin aina nopeasti takaisin ylös. Kolmantena päivänä tähti heräsi yöllä oksentamaan. Viidentenä päivänä oksennuksen mukana tuli jo verta. Tähdeltä kuitenkin evättiin pääsy koronatestiin, koska oireet eivät viitanneet koronaan eikä hän ollut käynyt ulkomailla.

– Oksennuksen mukana tuli verta. Päätin että en yritä helpottaa oloa noin koska se ei edes parane tuolla tavalla ja alkoi vähän pelottaa. Soitan terveyskeskukseen, pääsen hoitajalle mutta lääkäriä ei mahdollista kuulla/tavata, Pakarinen kirjoittaa.

Seitsemäntenä päivänä tähden keuhkoihin alkoi sattua ja hän yritti yhä päästä koronatestiin, mutta turhaan. Kymmenentenä päivänä lääkäri totesi, että Pakarisella on korona. Haju- ja makuaisti pysyi poissa noin kuusi viikkoa, minkä jälkeen laulaja sai poskiontelon tulehduksen ja yskän. Toukokuussa olo oli jo melko terve ja kesäkuussa nainen uskalsi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan suunnata lenkkipoluille.