Vuonna 2004 tsunamissa kuolleeksi luultu poliisi löytyi elossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Intian valtameressä tapahtui 26. joulukuuta maanjäristys, jonka aiheuttamassa tsunamissa kuoli noin 230 000 ihmistä. Suureen uhrilukuun vaikutti erityisesti se, että tsunami osui joululomiaan viettäneiden turistien suosimiin alueisiin maanjäristyspaikan ympärillä sijaitsevissa maissa.

Yksi tsunamissa kuolleiksi uskotuista oli kohtalokkaana yönä 26. joulukuuta 2004 töissä ollut indonesialainen poliisi Abrip Asep. Taannoin kävi kuitenkin ilmi, että hän on edelleen hengissä. Totuus selvisi perheelle Asepiksi uskotusta henkilöstä otettujen kuvien päädyttyä perheen yhteiseen keskusteluryhmään sosiaalisessa mediassa.

Abrip Asep löydettiin Indonesian Acehissa sijaitsevasta psykiatrisesta sairaalasta, johon hän oli päätynyt hoitoon kärsittyään tsunamin todistamisesta johtuneesta traumasta. Poliisin tiedottajan mukaan perhe on erittäin onnellinen hyvässä fyysisessä kunnossa olevaksi kuvaillun miehen löytymisestä hengissä. New Zealand Herald -lehden mukaan tiedossa ei ole, miksi perhe ei aikaisemmin saanut tietää Asepin olleen kaikki vuodet psykiatrisessa hoidossa.