Mitä ihmettä? Tenet-elokuva siirrettiin Game Boy -pelikaseteille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja Christopher Nolanin mukaan hänen viime syksynä ensi-iltansa saanut Tenet-elokuva on suunniteltu katsottavaksi varta vasten elokuvateatterissa. Nyt eräs tubettaja on kiusallaan keksinyt ja toteuttanut mahdollisesti huonoimman tavan katsoa sen.

WulffDen-kanavaa ylläpitävä Bob Wulff onnistui muuttamaan Tenet-elokuvan katsottavaksi Nintendon Game Boy Advance -käsikonsolilla. Yli kahden ja puolen tunnin pituuden ansiosta elokuva täytyi jakaa yhteensä viidelle pelikasetille. Niihin nimittäin mahtuu kerrallaan 30 minuuttia katselukelpoista videomateriaalia.

Katselukokemus eroaa muutenkin sen perinteisemmistä muodoista, sillä Tenetin Game Boy -version kuvataajuus on vain kuusi kuvaa sekunnissa, resoluutio 192×128 ja tiedonsiirtonopeus on 8 kilobittiä sekunnissa. Tästäkin huolimatta Wulffin erikoista tempausta voisi kuvailla jopa jonkin asteen tekniseksi taidonnäytteeksi. Wulff esittelee projektinsa tekovaiheita sen teknisestä puolesta kiinnostuneille tuoreella Youtube-videollaan.