Legendaarinen Formula 1 -selostaja menehtyi – saavutti 97 vuoden iän

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Murray Walker tunnettiin tärkeänä nimenä Formula 1 -maailmassa, vaikka hän ei osallistunutkaan kilpailuihin itse kuljettajana. Hiljattain kuollut Walker oli yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista ja pitkäaikaisimmista F1-selostajista.

Murray Walker kuoli Englannin Fordingbridgessä 13. maaliskuuta 97 vuoden kunnioitettavassa iässä. Uutisen vahvisti tiedotteessaan British Racing Drivers’ Club -järjestö. Tiedotteessa Walkeria kuvailtiin ystäväksi, moottoriurheilun todelliseksi legendaksi ja koko kansakunnan suosikkiselostajaksi, jonka hymy oli tarttuva.

Murray Walker selosti Formula-kilpailuja ensi kertaa jo vuonna 1949. Vakituisen F1-kommentaattorin viran hän sai vuonna 1978. Walker tuli nopeasti tunnetuksi värikkäästä ja intohimoisesta selostustyylistään sekä murrayismeiksi kutsutuista koomisista sutkautuksistaan.

Walker vetäytyi eläkkeelle vuonna 2001, joskin hän jatkoi televisioesiintymisten tekemistä vielä senkin jälkeen. Tähti oli selostajan työssään niin arvostettu, että vuonna 1996 hänet valittiin sen ansiosta brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäseneksi.