Perheensä murhannut Ronald DeFeo Jr. kuoli – toimi Amityville-kauhuelokuvien inspiraationa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ronald DeFeo Jr. suoritti marraskuussa 1974 maailmaa järkyttäneen joukkosurmaan. Hän murhasi New Yorkin Amityvillessä sijaitsevassa kodissaan vanhempansa ja neljä sisarustaan. Veriteosta tuli osa populaarikulttuuria erityisesti siksi, että murhapaikkana toimineen talon väitettiin myöhemmin ollevan riivattu.

Nyt Ronald DeFeo Jr. on kuollut 69-vuotiaana. Yhteensä kuutta elinkautista vankeustuomiota suorittanut mies menehtyi perjantaina 12. maaliskuuta Albany Medical Center -sairaalassa, johon hänne oli siirretty ennen kuolemaansa. DeFeon kuolinsyy ei ole ABC 7 -uutissivuston mukaan toistaiseksi tiedossa.

Perhesurman jälkeen Amityvillessä sijaitsevaan kotiin lastensa kanssa muuttaneet George ja Kathy Lutz väittivät kokeneensa talossa yliluonnollisia ilmiöitä, ja Jay Anson kirjoitti niiden pohjalta menestyksekkään The Amityville Horror -kirjan. Kirja puolestaan toimi inspiraationa samannimiselle elokuvalle ja sen lukuisille jatko-osille sekä uusintaversioille. Väitettyjen paranormaalien tapahtumien todenperäisyys on kuitenkin kyseenalaistettu.