Mies joutui sairaalaan koronan vuoksi – vuokraisäntä tyhjensi samalla asunnon

Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkissa asuva Ryo Nagaoka vietti taannoin kolme kuukausia sairaalahoidossa sairastuttuaan koronavirukseen. Sairaalasta pääsyn myötä 65-vuotias mies kohtasi uudenlaisen ongelman. Hänen kotinsa oli tyhjennetty, ja sen oven lukot oli vaihdetut.

Ryo Nagaoka kiidätettiin tammikuussa sairaalaan talonmiehen löydettyä hänet tajuttomana asunnostaan. Toipumisen jälkeen Nagaoka joutui tymistymään, sillä hänen kotinsa oli tyhjillään pianoa ja lemmikkikilpikonnaa lukuunottamatta. Vuokranantaja oli Gothamist-lehden mukaan tilannut paikalle siivous- ja muuttofirman vain kolme viikkoa miehen sairaalahoitoon joutumisen jälkeen.

Vuokranantajan asianajajan mukaan Nagaokaa ei oltu onnistuttu paikantamaan mistään sairaalasta, johon tämä oli ottanut yhteyttä. Myös miehen naapurit olivat luulleet hänen kuolleen nähtyään muuttofirman työssään, ja tehneet hänelle jopa muistomerkin. Omaisuutensa mukana muun muassa henkilöllisyystodistuksensa menettänyt Nagaoka on joutunut turvautumaan naapureidensa ja GoFundMe-joukkorahoituspalvelun apuun yrittäessään selvitellä odottamatonta ja haastavaa tilannetta.