Raakaa lihaa syöneeltä löytyi 18-metrinen loinen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Monien ihmisten elimistössä elää heidän tietämättään loisia, jotka voivat kasvaa hurjan kokoisiksi. Taannoin eräs thaimaalainen mies sai järkytyksekseen tietää hänen sisällään eläneen lähes 20 metriä pitkä vapaamatkustaja.

67-vuotias potilas oli valitellut lääkärille vatsakipuja ja tavallista voimakkaampaa piereskelyä. Lääkäri löysi miehen antamasta ulostenäytteestä runsain määrin heisimadon munia, ja hänelle määrättiin matolääkitys. Jo seuraavana aamuna lääke alkoi tehota, ja sileäheisimadoksi osoittautunut loinen alkoi poistua miehen elimistöstä hänen takapuolensa kautta.

Loisen pituudeksi mitattiin 18 metriä, ja kyseessä olikin pisin Thaimaassa 50 vuoteen mitattu heisimato. Se päätyi potilaan sisälle todennäköisesti saastuneen raa’an naudanlihan syömisen myötä. The Thaiger -lehden mukaan Näytettä tutkineen Nakhon Ratchashiman loistautien tutkimuslaitoksen johtaja on kehottanut myös potilaan perheen muita jäseniä vierailemaan lääkärillä selvittääkseen, löytyykö heidänkin elimistöstään samankaltainen yllätys.