Hevitähdelle jopa 20 vuotta vankeutta – hyökkäsi Yhdysvaltojen kongressiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressitaloon 6. tammikuuta monen muun mielenosoittajan tavoin tunkeutunut power metal -yhtye Iced Earthin kitaristina tunnettu Jon Schaffer on edelleen vangittuna. Hän on epäiltynä kuudesta eri rikossyytteestä.

Miehen on väitetty muun muassa suihkuttaneen viranomaisia karhujen karkoitukseen tarkoitetulla pippurisumutteella. Asiaa käsitellään poliisin pahoinpitelynä. Miehen asianajajan mukaan Jon Schaffer poistui kongressitalolta minuutin jälkeen, eikä ollut käyttänyt suihketta, Metal Hammer uutisoi.

Tuomari on sanonut muusikon olevan uhka yhteisölleen ja hänen on pysyttävä vangittuna oikeudenkäyntiin saakka. Miehen perustama yhtye hajosi pian mellakan jälkeen. Schaffer antautui itse poliisille ja kongressiin tunkeutumisesta voi seurata 20 vuoden vankeusrangaistus.