Poliisi tutki huumerikollisen auton Lahdessa – kotitekoinen pommi löytyi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi suoritti huumausainevalvontaa Lahden Ahtialassa perjantaina iltapäivällä. Katuvalvonnan yhteydessä poliisi kiinnitti huomiota henkilönauton takakontilla asioineeseen mieskaksikkoon. Poliisi suoritti turvallisuustarkastuksen.

– Toisen miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita käyttörikoksen verran. Autosta löytyi paikanetsinnässä myös vähäinen määrä huumausaineita ja anastetuksi ilmoitettua omaisuutta useisiin rikosilmoituksiin liittyen. Lisäksi autosta löytyi omavalmisteinen räjähde, Hämeen poliisi luettelee.

Auton omistajan asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä. Partio tapasi asunnosta auton omistajan ja asunnosta löytyi myös anastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Auton omistaja, eli hieman alle kolmekymppinen mies sekä auton ympärillä pyörinyt mieskaksikko otettiin kiinni asian selvittämiseksi. Poliisi tutkii tapahtunutta räjähderikoksena ja kahtena huumausaineen käyttörikoksena.