Upeita tutkimustuloksia Englannista: Koronaviruksen vasta-aineita löytyy jo puolelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äsken julkaistun tutkimustuloksen mukaan 55 prosentilla englantilaisista on vasta-aineita koronavirukseen elimistössään. Lukema perustuu verikokeista saatuihin vasta-ainenäytteisiin ja rokotteen saaneiden määrään.

– On edelleen monia ihmisiä, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteensa, mutta eivät ole vielä saaneet toista annostaan, joten seuraamme säännöllisesti vasta-ainepositiivisuutta rokotusohjelmien jatkuessa, Yhdistyneen kuningaskunnan tilastokeskuksesta kerrotaan Independent-lehdessä.

Suuri osa on saanut vasta rokoteohjelman ensimmäisen annoksen. Maan terveysviranomaiset aikovat kasvattaa verinäytteiden keräämistä tulevina kuukausina. Tarkoituksena on nähdä entistä selkeämmin, kuinka vasta-ainetasot muuttuvat Ison-Britannian väestössä, ja oppia lisää toisen annoksen vaikutuksesta.