Nyt voit sijoittaa Suezin kanavan tukkineen laivan mihin tahansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime päivien seuratuimmista tapahtumista on tärkeänä kauppareittinä tunnetun Suezin kanvan tukkeutuminen. Vesiväylän liikenne katkesi päiväkausiksi 500-metrisen Ever Given -konttialuksen jäätyä jumiin kanavaan poikittain.

Kauppareitin tukkineesta rahtialuksesta tuli tietenkin nopeasti myös meemien aihe. Nyt internetiin on jopa ilmestynyt web-sovellus, joka mahdollistaa valtavan kokoisen Ever Givenin sijoittamisen mihin tahansa haluamaansa paikkaan koko maailmassa.

Ever Give Ever Ywhere -sovelluksella suurta alusta voi siirrellä ja käännellä haluamallaan tavalla sateliittikartalla. Ever Given ilmestyy käden käänteessä niin Tammerkoskeen, Aurajokeen kuin Helsingin Eteläsataman laivareitin tukkeeksi. Aluksen voi siirtää haluamaansa paikkaan oikeassa mittakaavassa, tai vaihtoehtoisesti sen kokoa voi muunnella oman mielensä mukaan.