Supernopea lentokone suunnitteilla – 6 200 km/h ja tunnissa Lontoosta New Yorkiin

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Pitkienkin matkojen lentäminen saattaa taittua tulevaisuudessa vain muutamassa tunnissa, ainakin mikäli Aerion Supersonic -yhtiön suunnitelmiin on uskominen. Taannoin yhteistyön NASAn kanssa aloittanut yhtiö on paljastanut suunnittelevansa huippunopeaa yliäänikonetta.

Suunnitteilla oleva Aerion AS3 on matkustajakone, joka kykenisi jopa 3 700 – 6 200 kilometrin tuntinopeuteen. Tämä tarkoittaisi, että matka Lontoosta New Yorkiin onnistuisi noin tunnissa ja matka Los Angelesista Tokioon alle kolmessa tunnissa. Koneeseen mahtuisi kerrallaan 50 matkustajaa, ja sen kantomatka olisi 13 000 kilometriä.

Aerion suunnittelee paljastavansa tarkempia yksityiskohtia AS3-koneesta vielä vuoden 2021 aikana. Yhtiö työstää parhaillaan myös pienempää AS2-yksityiskonetta, joka on tarkoitus saada markkinoille vuonna 2026. Kyseinen kone kykenisi CNN-uutissivuston mukaan kuljettamaan 8-12 matkustajaa Lontoosta New Yorkiin 4,5 tunnissa.