Kasvomaskien käyttö pakolliseksi Espanjan uimarannoilla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjan uimarannoilla tulevana kesänä oleskeleville voi ilmestyä rusketusraidat muuallekin kuin vain bikineiden ja uimahousujen alueille. Maassa ollaan ottamassa käyttöön maskipakkoa, joka koskee myös esimerkiksi uimarantoja.

Espanjassa säädetyn tuoreen lain mukaan kasvosuojia tulee jatkossa käyttää myös ulkotiloissa paikoissa, joissa laki ei aikaisemmin niin velvoittanut. Tämä koskee esimerkiksi uimarantoja, uima-altaita ja puistoja. Maskin täytyy siis lain mukaan pysyä kasvoilla myös auringonoton aikana.

Aikaisemmin maskien käyttö oli vapaaehtoista, mikäli 1,5 metrin turvavälien pitäminen oli mahdollista. The Local -sivuston mukaan maskilakia kiristettiin koronatartuntojen päivittäisen määrän lisäännyttyä 128 tapauksesta 149 tapaukseen 100 000 ihmistä kohti. Lisähuolta on herättänyt turistikauden alkaminen kevään myötä.