Tänään tv:ssä kotimainen komediaklassikko – päätöntä menoa Suomen Lapissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dome Karukosken uutuuskomedia Napapiirin sankarit sai vuonna 2010 yli 200.000 katsojaa kolmessa viikossa ja pysytteli ensi-illastaan lähtien viikkokausia Suomen katsotuimpana elokuvana. Lisäksi se teki vuoden parhaan kotimaisen elokuvan avaustuloksen. Tänään Napapiirin sankarit -elokuvien ensimmäinen osa nähdään televisiossa.

TV2-kanavalla kello 21.05 alkava elokuva on seikkailukomedia Jannesta (Jussi Vatanen), joka lähtee ystäviensä Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa metsästämään digiboksia öisestä Lapista, kun avovaimo Inari (Pamela Tola) uhkaa muuttaa etelään ellei laitetta saada taloon. Pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen ja Pamela Tola. Herkullisissa sivurooleissa esiintyvät Kari Ketonen ja Miia Nuutila.

Elokuvan saadessa ensi-iltansa oli sen ohjaaja Dome Karukoski tehnyt jo aikaisemmilla ohjaustöillään Tyttö sinä olet tähti (2005), Tummien perhosten koti (2008) ja Kielletty hedelmä (2009) läpimurron maamme arvostetuimpien elokuvantekijöiden joukkoon. Napapiirin sankareissa Karukoski teki yhteistyötä menestyksekkään esikoiselokuvansa Tyttö sinä olet tähti (2005) käsikirjoittajan Pekko Pesosen kanssa.