Kuin tosielämän James Bond: Mies laskeutui alppikylään laskuvarjolla ja jatkoi matkaa suksilla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Speedriding-laji yhdistää varjoliitämisen ja laskettelun näyttäväksi ja nopeatempoiseksi talviurheilulajiksi. Yksi Suomessakin suosiota viime vuosina kasvattaneen lajin tunnetuimmista tähdistä on ranskalainen Valentin Delluc.

Valentin Dellucin tuoreimpiin kuuluvaa tempausta päästään seuraamaan Red Bullin hurjalla videolla. Siinä hänet nähdään ensin laskeutumassa näyttävällä tavalla Alpeilla sijaitsevaan Avoriaz-hiihtokeskukseen laskuvarjolla. Maan pinnalle laskeuduttuaan Delluc jatkaa matkaansa suksilla.

Laskettuaan hetken matkaa pelkkien suksien varassa Delluc avaa laskuvarjonsa uudelleen. Tämän jälkeen hänet nähdään kiitämässä hurjaa vauhtia niin lumessa, ilmassa kuin rakennustenkin katoilla henkeä salpaavissa maisemissa.