Afrikan tähti täyttää 70 vuotta – suomalaisen teinipojan ideasta jättimenestys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänäänkin lukemattomissa suomalaisissa perheissä pelataan Afrikan tähteä, ja tänä vuonna peli-iltoihin tuo säväystä tieto siitä, että ikoninen suomalaispeli täyttää 70 vuotta. Pelin kehittänyt Kari Mannerla oli vasta 19-vuotias, kun hän tarjosi kustantajalle peliä, josta muodostui ennennäkemätön menestys.

Juhlavuoden kunniaksi pelilauta on saamassa uuden ilmeen erikoispainoksessa. Ennakkotietojen mukaan peliin on samalla tulossa joitain uudistuksia, jotka eivät välttämättä ole kaikkien pelin ystävien mieleen. Esimerkiksi rosvot on poistettu pelin uudistetusta versiosta.

Vuodesta 1951 lähtien tehdyn hittipelin alkuperäinen nimi oli Kadonnut Afrikan Tähti. Vuonna 1956 ensimmäinen kansainvälinen Afrikan Tähti julkaistiin Norjassa, jossa peliä myytiin ensimmäisenä vuotena 100 000 kappaletta. Vuonna 1996 julkaistiin Suomessa myös Afrikan Tähti -korttipeli. Vuonna 2005 Helsingissä järjestettin ensimmäiset Afrikan tähden MM-kilpailut. Tuolloin julkaistiin Mannerlan suunnittelema Inkan Aarre -peli.