Koronapandemian yllättävä seuraus – ketsuppipussit uhkaavat loppua ravintoloista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuisella koronapandemialla on ollut seurauksia, joita kukaan olisi tuskin osannut odottaa. Yksi niistä on ravintoloissa tarjoiltavia ketsupin kerta-annospusseja uhkaava pula Yhdysvalloissa.

Ketsuppia on jo valmiiksi tarjoiltu monissa pikaruokaravintoloissa kerta-annospusseissa, mutta pandemia on vain lisännyt niiden kysyntää. Lisääntyneen kysynnän taustalla on erituisesti ravintoloiden siirtyminen pelkkään ruoan ulosmyyntiin. Toinen merkittävä syy on se, että monet ravintolat ovat hygieniasyistä korvanneet pöydissä olevat ketsuppipullot ja ketsupin annostelulaitteet irtopakkauksilla.

Wall Street Journal -lehden mukaan ketsuppipussien hinta on noussut tammikuusta 2020 jopa 13 prosentin verran. Ketsuppia valmistavan Heinz-yhtiö on ilmoittanut tehostaneensa sittemmin irtopussien valmistamista, sillä niiden kysyntä oli noussut huomattavasti suuremmaksi kuin tarjonta.