Samu Haberille sakkoja huumeiden käyttörikoksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomiot Katiska-vyyhdiksi nimetyssä huumetapauksessa. Tapauksessa pääsyytettyinä olivat Janne Tranberg ja Niko Ranta-Aho. Samassa yhteydessä sakkotuomion sai myös varsinaiseen huumevyyhtiin mitenkään liittymätön Sunrise Avenue -laulaja Samu Haber, joka tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon huumausaineen käyttörikoksesta.

Syyttäjät olivat alun perin vaatineet Haberille rangaistusta huumausainerikoksesta pelkän käyttörikoksen sijaan. Tuomioistuin kuitenkin katsoi, että hänen kohdallaan kyse oli pelkästä käyttörikoksesta. Haberin tuloilla sakkoja tuli maksettavaksi 5 490 euroa.

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehenä kuuluisuuteen noussut ja nykyisin soolouraa tekevä Haber oli käyttänyt pienen määrän kokaiinia Ruisrock-festivaaleilla heinäkuussa 2019. Asia tuli ilmi viranomaisille poliisin suorittaman tilakuuntelun aikana. Katiska-vyyhtiin hänen ei edes epäilty olleen osallisena, vaikka tuomio annettiinkin samassa yhteydessä.